Ideea acestei tabere a aparut in anul 2007, odata cu initierea in cadrul Clubului ABC, Piatra Neamt, a Cursului de baza pentru atitudini, abilitati si dezvoltare personala pentru copii (www.clubabc.lx.ro). In cadrul acestui curs am intalnit copii care m-au inspirat si am simtit ca pot veni in intampinarea nevoilor lor prin organizarea primei tabere de vara pentru copii la Sadova, leaganul nepretuit al copilariei mele, in anul 2007.

 

Intotdeauna m-am simtit aproape de copii. Locuind in orasul Piatra Neamt, intalnesc des copii pentru care viata la tara si secretele naturii sunt concepte total necunoscute pentru ei. Mi-am dorit nespus de mult sa le pot oferi un dram din libertatea pe care eu am simtit-o ca si copil ce am crescut la tara. Astfel am decis ca locul copilariei mele poate fi un loc excelent pentru a experimenta.  Si iata ce a iesit…

 

Ce?  Tabara de vara pentru copii la munte

Unde? In inima Bucovinei, in judetul Suceava, in localitatea Sadova intr-o locatie printre brazi si dealuri.

Ce se intampla? In lunile de vara copiii din Piatra Neamt si din toata tara, sunt invitati sa experimenteze o saptamana de vis alaturi de noi si sa se dezvolte personal. Viata la tara este plina de oportunitati si aventuri odata cu intoarcerea la natura mama. Copiii vor vedea peisajele, vor simti racoarea,  mireasma florilor de camp si iarba moale vor asculta cantecul pasarelelor si fosnetul frunzelor uitand de .. zgomotul orasului, mirosul gazelor de la tevile de esapament, calculator, desene animate, internet, telefoane mobile.

Cum? Activitatile din tabara incurajeaza in egala masura cunoasterea mediului inconjurator si a tot ce presupune viata la tara cat si devoltarea  personala a copiilor prin activitati relaxante de art terapie si psihodrama. Astfel vom face drumetii, vom cauta comori ascunse in poienite, vom culege flori de camp, plante medicinale, fructe de padure, ciuperci comestibile, vom vizita ferma de vaci, vom hrani gainile, vom strange fanul cu grebla si vom manca ecologic.

 

De asemenea vom picta, vom canta, vom spune povesti, vom face teatru, vom crea poezii,  vom sari cu sacul, vom trage la tinta,  vom plimba oul in lingura si multe alte provocari care sa entuziasmeze grupul. Vom merge cu caruta trasa de cai si cei curajosi vor face echitatie. Vom vizita Muzeul Lingurilor, unic in lume din orasul C-lung Moldovenesc si vom vedea minunatele exponate de la Muzeul Lemnului unic in Romania. Muntele Magura, Muntele Muncel si Higa vor fi gazdele noastre in acele zile. Seara vom depana amintiri la caldura „focului de tabara” si vom scrie inca o pagina nepretuita in micul nostru jurnal.Toate aceste activitati minunate vor fi imortalizate si imprimate pe un CD pe care copilul dvs il va lua cu el acasa. In acest mod oricand doresc, copiii pot sa simta din noul gustul placut al traiului in comun intr-o tabara de vara la Sadova

 

Ce beneficii are copilul dumneavoastra? In primul rand traieste la tara. Se joaca în grup, asadar trebuie sa învete si respecte regulile de grup, sa-si respecte partenerii de joc. Se exprima prin mijloace artistice, inedite - ceea ce îi provoaca imaginatia. Invata într-o maniera relaxata, nonacademic? Si placut? cum sa comunice cu ceilalti, despre valorile sanatoase ale vietii. Isi acceseaza simtul artistic înnascut. Invata sa respecte natura si produsele ei. Are momente de neiutat si  alaturi de prietenii vechi isi poate face altii noi.